فکتهای جالب از 16 تایپ MBTI! + معرفی تیپ های شخصیتی MBTI
احتمالاً شما نیز در پروفایل شبکههای اجتماعی دوستان و آشنایانتان به چنین کلماتی برخوردهاید: INTP، ESFJ، INTJ و ترکیبات دیگری که بیش از هرچیزی، مانند یک رمز عجیب به نظر میرسند. جالب است بدانید که این حروف، حاکی از تیپ MBTI افراد هستند و دری به دنیای شخصیت آنها! اگر اصول این سیستم شخصیت شناسی را بدانید، میتوانید در یک نگاه به تیپ های شخصیتی mbti، ویژگیهای شخصیت هر فرد را حدس بزنید.
شاخص تيپشناسي مايرز-بريگز (MBTI) يک ابزار خودشناسی و تعیین تایپ شخصیتی است که همه افراد دنیا را در يکي از 16 تيپ شخصيتي مختلف، طبقهبندي ميکند. به هر تيپ شخصيتي، يک کلمه مخفف چهار حرفي براساس چهار «مقياس» از صفات متضاد اختصاص داده ميشود. اين موارد شامل برونگرايي و درونگرايي، احساس و شهود، تفکر و احساس، و داوري و ادراک هستند.
کاترين کوک بريگز و ایزابل بريگز مايرز، تيم مادر و دختر آمريکايي بودند که با الهام از کار روانپزشک سوئيسی کارل يونگ، شاخص تایپ MBTI را در طول جنگ جهاني دوم براي بهبود روابط کاري بين ارائهدهندگان خدمات بهداشتي و درماني توسعه دادند. امروزه اين پرسشنامه گاهي به عنوان يک ابزار ارزيابي تیپ های شخصیتی انسان در محيطهاي کاري، دانشگاهي و روانشناسي مورد استفاده قرار ميگيرد.
میخواهید معنای هریک از کلماتی که در پروفایل دوستانتان دیدهاید را بدانید؟ امروز در نجوافکت نگاهی به انواع تیپ های شخصیتی MBTI خواهیم داشت تا با نقاط قوت و ضعف هریک آشنا شویم.
تایپ MBTI چطور تعیین میشود؟
هریک از تیپ های شخصیتی MBTI، بر اساس هشت مؤلفه اصلی تعیین میشود. این مؤلفهها بر اساس مجموعه خصوصیاتی تعریف میشوند که روی تعامل ما با جهان و اطرافیان و تصمیم گیریهایمان اثر میگذارند. برای سهولت در تشخیص، به هر مؤلفه یک حرف اختصاص داده میشود که عبارتند از:
- برونگرایی (E) یا درونگرایی (I)؛
- حسی (S) یا شهودی (N)؛
- منطقی (T) یا احساسی (F)؛
- قضاوت کننده (J) یا ادراکی (P).
هریک از این هشت حرف، مربوط به یکی از انواع تیپ های MBTI میشود. مثلاً یک شخص درونگرا که برای تصمیم گیری به شهود خود تکیه میکند، احتمالاً در دسته تیپ های شخصیتی MBTI که با IN شروع میشوند، قرار میگیرد. حالا اگر او برای تصمیم گیری، عقلانیت را نسبت به احساسات در اولویت قرار بدهد و رفتاری ساختارمند داشته باشد، به احتمال زیاد تایپ MBTI او، INTJ خواهد بود.
البته هیچ یک از این مقیاسها برای تعیین تیپ های شخصیتی تایپ mbti، صددرصد نیستند. همه ما در هر دسته داخل طیفی بین دو مؤلفه قرار میگیریم، اما ممکن است یکی از آنها درباره ما بیشتر صدق کند. میزان صدق هر مؤلفه درباره تیپ های شخصیتی، بر اساس درصد مشخص میشود. برای مثال، به ندرت پیش میآید کسی کاملاً درونگرا یا کاملاً برونگرا باشد. در همین راستا، امکان دارد برخی افراد در نقطه اعتدال (بالانس) بین دو مؤلفه قرار بگیرند.
هنوز تایپ MBTI خودتان را نمیدانید؟ سری به سایت 16Personalities بزنید و ظرف 10 دقیقه این تست رایگان را انجام بدهید. بعد برگردید سر مقاله تا چم و خم شخصیتتان را بررسی کنیم!
درونگرایی در برابر برونگرایی
مقیاس درونگرایی و برونگرایی هر تایپ mbti، نشان دهنده این است که افراد انرژی خود را در چه راستایی به کار میگیرند و از چه چیزی انرژی دریافت میکنند. برونگراها معمولاً به نتایج و پاداشهایی با منشأ خارجی (اعم از افراد، وقایع و موقعیتها) متمایل هستند. در مقابل، درونگراها بیشتر به تفکرات خود متکی هستند و از خلوت خود لذت میبرند.
حسی در برابر شهودی
مقیاس حسی یا شهودی بودن، نشان دهنده نحوه ارزیابی و درک اطلاعات است. افراد «حسی» معمولاً برای دریافت اطلاعات روی دنیای واقعی و مادی تمرکز میکنند و به دیتایی که از طریق حواس پنجگانه میگیرند، استناد میکنند.
افرادی که تمایل بیشتری برای استفاده از شهود خود داشته باشند، معمولاً نگاه وسیعتری به جهان خواهند داشت. آنها الگوها و ارتباطات بین عوامل مختلف در دنیا را درک کرده و اطلاعات خود را از نمادها و ارتباطات موجود در جهان دریافت میکنند.
منطقی در برابر احساسی
مقیاس منطقی و یا احساسی بودن، نشان دهنده نحوه تصمیم گیری است. طبق تعریف تیپ های شخصیتی MBTI، افراد منطقی بر اساس شواهد محکم و منطق تصمیم میگیرند. در مقابل، افراد احساسی انعطاف بیشتری به خرج میدهند و به تأثیر تصمیمهای خود بر روی ارزشها و دیگران دقت دارند.
قضاوتگری در برابر ادراکی
مقیاس قضاوتگری در برابر ادراک تیپ های رفتاری تایپ mbti، مشخص میکند که افراد چطور با دنیای اطرافشان ارتباط میگیرند. اشخاص ادراکی معمولاً انعطاف عملکرد بیشتری دارند و ترجیح میدهند در لحظه زندگی کنند. کسانی که به سمت قضاوتگری طیف نزدیک باشند، زندگی ساختارمند و روتینی را ترجیح میدهند که منظم و قابل پیش بینی باشد.
معرفی تیپ های شخصیتی MBTI
سیستم تایپ MBTI، همه افراد جهان را بر اساس هشت مؤلفه که ذکر کردیم، در قالب 16 تیپ شخصیتی MBTI جای میدهد. طبق آخرین آمار، وضعیت پراکنش تایپ MBTI در جامعه به این ترتیب است:
در ادامه نگاهی به ویژگیهای اصلی هریک از انواع الگوهای شخصیتی میاندازیم. اگر تست را انجام دادهاید و تایپ MBTI خود یا دوستانتان را میدانید، سری به این توضیحات بزنید و ببینید تا چه حد درباره شما صدق میکنند!
تیپ شخصیتی ISFP – ماجراجو
اگر در تیپ شخصیتی ISFP یا ماجراجو جای دارید، احتمالاً فردی ساکت و دقیق هستید که به اعتبار و تجربههای ارزشمند اهمیت زیادی میدهید.
نقاط قوت ISFP
- خلاقیت و ابرازگری: ISFPها ارتباطی قوی با جهان درونشان دارند و از ابزار وجود با استفاده از ابزارهایی مانند موسیقی، هنر یا هر روش خلاقانه دیگری لذت میبرند.
- توجه و دقت به جزئیات: ISFPها در توجه به جزئیات دقیق محیط اطراف، رودست ندارند. به همین علت زیباییهای جهان را بیش از دیگران درک میکنند.
- مستقل و سازگار: ISFPها ترجیح میدهند به تنهایی کار کنند و با موقعیتهای درحال تغییر به راحتی کنار میآیند.
- مهربانی و همدلی: ISFPها افرادی رئوف هستند و با دیگران ارتباط احساسی عمیقی برقرار میکنند.
- وفاداری و قابلیت اطمینان: تیپ شخصیتی ISFP به ارتباطات نزدیکش با دیگران بهای زیادی میدهد. در نتیجه به عنوان دوست و پارتنر، میتوان روی او حساب کرد.
نقاط ضعف ISFP
- پرهیز از تنش: ممکن است ISFPها علاقهای به درگیری با موقعیتهای تنش زا نداشته باشند و در نتیجه، هنگام نیاز نتوانند با تحکم و جدیت خواستههای خود را مطرح کنند.
- مستعد پشت گوش انداختن: تمرکز فراوان روی لذت بردن از زمان حال، گاهی باعث میشود ISFPها وظایفشان را پشت گوش بیندازند.
- حساسیت بیش از حد: انتقاد یا تفکر منفی، به راحتی ISFPها را دلخور و ناراحت میکند.
- دشواری در سازگاری با ساختارها: ISFPها از فرایندهای روتین بیزارند و ترجیح میدهند در زندگی و محل کار خود، انعطاف داشته باشند.
- دشواری در تصمیم گیری: تمرکز فراوان روی احتمالات، گاهی تصمیم گیری را برای تیپ شخصیتی ISFP دشوار میسازد.
مشاغل مناسب برای تیپ شخصیتی ISFP
افرادی که تیپ شخصیتی ISFP را داشته باشند، در حرفههایی که داخل آنها امکان ابراز خلاقیت، استقلال و استفاده از مهارتهای عملیشان فراهم باشد موفقتر عمل خواهند کرد. برخی از مناسبترین موقعیتهای شغلی برای ISFPها عبارتند از:
- مشاغل هنری (آهنگسازی، عکاسی، طراحی و…)؛
- طراحی گرافیک و طراحی سایت؛
- تراپیست و مشاوره؛
- صنعتگری، نجاری و برقکاری؛
- طراحی منظره و باغبانی؛
- دامپزشک یا مربی حیوانات؛
- نویسندگی و بلاگری؛
- آشپزی.
شخصیتهای معروف با تیپ شخصیتی ISFP
- لانا دل ری؛
- جون جونگگوک؛
- آوریل لاوین؛
- کوین کاستنر؛
- بریتنی اسپیرز.
تیپ شخصیتی ISTP – چیره دست
افراد این تیپ شخصیتی، «هنرمند» نیز نامیده میشوند. ISTPها در میان تیپ های شخصیتی MBTI، روحیهای مستقل، هدفگرا و عاشق یادگیری دارند و از حل مسائل مختلف لذت میبرند.
نقاط قوت ISTP
- منطقی و تحلیلگر: ISTPها در حل مسائل مختلف با استفاده از دلیل و منطق، ماهرند. آنها موقعیتهای مختلف را به دقت بررسی کرده و بهترین راه حل با بیشترین بازدهی را پیدا میکنند.
- عملگرا: افراد تیپ شخصیتی ISTP در انجام کارهای یدی ماهرند و استعدادی خدادادی برای ساختن و تعمیر چیزهای مختلف دارند. تمرکز آنها روی عملکرد هرچیزی است.
- مستقل و خودکفا: ISTPها از کار کردن به تنهایی ابایی ندارند و مایلند خودمختار عمل کنند. در میان انواع تایپ mbti، افراد این تایپ با زیرکی عمل میکنند و نیازی به کمک و راهنمایی مداوم ندارند.
- سازگاری و انعطاف: ISTPها به سرعت با تغییرات جدید کنار میآیند. آنها روشها و ایدههای جدید را تا جایی که عقلانی باشند، میپذیرند و به کار میگیرند.
- آرامش و خونسردی: معمولاً در شرایط سخت و تحت فشار، آرامش خود را حفظ میکنند و با وجود استرس، تصمیمهای درستی میگیرند.
نقاط ضعف ISTP
- رک و بیپرده بودن: برای ISTPها، شفافیت و بازدهی داخل ارتباطات با دیگران در اولویت قرار دارد. همین امر گاهی باعث میشود با دیگران زیادی رک و بیپرده رفتار کنند.
- بیعلاقگی به روتین و قوانین: تایپ شخصیتی ISTP، بیش از سایر تیپ های شخصیتی MBTI به آزادی و انعطاف در عملکرد علاقه دارد. همین باعث میشود تا در مقابل قوانین سفت و سخت یا فرایندهای غیرقابل تغییر مقاومت نشان بدهند.
- مشکلات احساسی: ISTPها اغلب منطق را بر احساسات ترجیح میدهند. از همین رو امکان دارد در درک احساسات خود و دیگران به مشکل بخورند.
- به سرعت بیحوصله شدن: ISTPها مدام به دنبال تحریک ذهن خود هستند. وظایف تکراری یا مفاهیمی که بیش از حد به نظریات میپردازند، برای ISTPها خسته کننده هستند.
- طفره رفتن از برنامه ریزی طولانی مدت: این تیپ شخصیتی MBTI، روی زمان حال تمرکز دارد و به دنبال راه حلهای فوری است. همین عامل میتواند باعث شود که اهداف و برنامههای طولانی مدت را نادیده بگیرد.
مشاغل مناسب برای تیپ شخصیتی ISTP
- مهندسی مکانیک؛
- برنامه نویسی؛
- متخصص الکترونیک؛
- جراح؛
- طراح صنعتی؛
- کارآفرینی؛
- تحقیق؛
- پرسنل ارتش؛
- تکنسین اورژانس؛
- آتش نشانی.
افراد معروف با تیپ شخصیتی ISTP
- اولیویا وایلد؛
- بر گریلز؛
- مایکل جوردن؛
- کلینت ایستوود؛
- تام کروز.
تیپ شخصیتی ISTJ – بازپرس
افرادی که در تست تعیین تیپ های شخصیتی MBTI به نتیجه ISTJ میرسند اغلب مسئولیت پذیر، منطقگرا و قادر به برنامه ریزی دقیق هستند. آنها از روتینهای ساختارمندی پیروی میکنند و به قواعد و سنتها پایبندند. این تیپ شخصیتی در میان پزشکان به وفور دیده میشود.
نقاط قوت ISTJ
- قابل اطمینان: ISTJها بسیار مسئولیت پذیر هستند و میتوان برای انجام تعهدات گوناگون روی آنها حساب کرد. ISTJها به ثبات قدم اهمیت زیادی میدهند و از اینکه برنامه روشن و واضحی داشته باشند، رضایت خاطر پیدا میکنند.
- منظم و مقرراتی: افراد تیپ شخصیتی ISTJ در انجام وظایفی که توجه بالایی به جزئیات و نظم میطلبند، مهارت بالایی دارند. افراد این تایپ MBTI، با چسبیدن به روتین کار و پروسههای منظم پیشرفت میکنند.
- منطقی و عملگرا: افراد با تیپ شخصیتی ISTJ برای تصمیمگیری به حقایق و منطق تکیه میکنند. آنها افرادی عملگرا و راهحلمحور هستند که بر کارآمدی و بهترین روش انجام کار تمرکز میکنند.
- اخلاق کاری قوی: ISTJها سختکوش و وظیفهشناس هستند و برای تکمیل کارها با استاندارد بالا، تلاش لازم را به خرج میدهند. برای آنها انجام درست وظیفه اهمیت دارد و به کار خوب انجامشده افتخار میکنند.
- وفادار و قابل اعتماد: افراد این تایپ MBTI با کسانی که به آنها اعتماد دارند، روابط محکمی برقرار میکنند و وفاداری شدیدی به دوستان، خانواده و همکاران خود دارند.
نقاط ضعف ISTJ
- مقاومت در برابر تغییر: علاقه ISTJها به روال و ساختار، میتواند آنها را در برابر تغییر مقاوم کند. مانند تیپ های شخصیتی MBTI مشابه (از جمله INTJ) ممکن است در سازگاری با شرایط یا روشهای جدید دچار مشکل شوند.
- عدم انعطاف پذیری بالقوه: تمرکز آنها روی قوانین و رویهها گاهی اوقات آنها را غیرقابل انعطاف میکند. حتی در صورت وجود رویکرد بهتر، گاهی میکوشند از برنامههای تثبیتشده منحرف نشوند.
- دشواری در ابراز احساسات: ISTJها میتوانند افرادی محتاط باشند و در ابراز علنی احساسات خود با مشکل مواجه شوند. این گاهی اوقات میتواند به اشتباه به عنوان سردی یا فقدان همدردی تعبیر شود.
- انتقاد بیش از حد: تمرکز آنها بر جزئیات و پایبندی به قوانین میتواند ISTJها را نسبت به خود و دیگران بیش از حد انتقادی کند. امکان دارد در واگذاری وظایف یا اعتماد به دیگران برای رسیدن به استانداردهای خود دچار مشکل شوند.
- بیعلاقگی به درگیری: ISTJها ترجیح میدهند با دیگران هماهنگ باشند و از درگیری بیزارند. ممکن است برای حفظ آرامش از بیان مخالفات یا نگرانیها خودداری کنند.
موقعیتهای شغلی مناسب تیپ شخصیتی ISTJ
افراد این تیپ شخصیتی ISTJ، برای حرفههایی که در آنها امکان بهره بردن از نقاط قوت و به حداقل رساندن ضعفهایشان را داشته باشند، مناسب هستند. شغلهای زیر میتوانند برای این تیپ MBTI مفید باشند:
- حسابداری؛
- مصاحبهگری؛
- کارمند بانک؛
- برنامه نویسی؛
- تحلیلگری داده؛
- ویراستاری؛
- داروسازی؛
- کتابداری؛
- مهندسی.
افراد معروف با تیپ شخصیتی ISTJ:
- استینگ؛
- دنزل واشنگتن؛
- آنگلا مرکل؛
- ناتالی پورتمن؛
- آنتونی هاپکینز.
تیپ شخصیتی ISFJ – حامی
یکی از تیپ های شخصیتی MBTI یعنی ISFJ به دلیل خونگرمی، مسئولیت پذیری بالا و قابلیت اتکا، به عنوان «حامی» شناخته میشود.
نقاط قوت ISFJ
- مراقب و دلسوز: ISFJها عمیقاً به رفاه دیگران اهمیت میدهند و همیشه برای کمک کردن آماده هستند. نسبت به نیازهای اطرافیان خود حساس هستند و برای حمایت از آنها فراتر از حد انتظار عمل میکنند.
- قابل اعتماد و اتکا: همیشه میتوان روی یک ISFJ برای انجام تعهداتش حساب کرد. آنها به ثبات اهمیت میدهند و مسئولیتهای خود را جدی میگیرند.
- اخلاق کاری قوی: ISFJها افراد سخت کوش و فداکاری هستند و میکوشند هرچیزی را به نحو احسن انجام بدهند.
- مهارت های عملی عالی: ISFJها جزئی نگر و سازماندهی شده هستند. در کارهای عملی عالی مهارت زیادی دارند و از ایجاد حس نظم و کارایی در محیط اطراف خود لذت میبرند.
- وفادار و قابل اعتماد: ISFJها به وفاداری و تعهد اهمیت زیادی میدهند. آنها با کسانی که دوستشان دارند ارتباطی قوی برقرار میکنند و همیشه آماده برای حمایت و کمک هستند.
نقاط ضعف ISFJ
- ترس از تغییر: ISFJها به روال و ثبات علاقه دارند. ممکن است در برابر تغییر مقاومت کنند و در تطابق با شرایط جدید دچار مشکل شوند.
- گرایش به راضی کردن دیگران: تمایل آنها برای کمک به دیگران گاهی اوقات میتواند منجر به اولویت دادن به نیازهای دیگران نسبت به نیازهای خودشان شود.
- اضطراب تصمیمگیری: ISFJها ممکن است هنگام تصمیمگیری، بهخصوص زمانی که نگران تأثیر بالقوه آن روی دیگران باشند، دچار اضطراب شوند.
- انتقاد بیش از حد از خود: ISFJها میتوانند نسبت به خودشان بسیار سختگیر باشند و ممکن است به راحتی دستاوردهای خودشان را به رسمیت نشناسند.
- مشکل در رها کردن: در مقایسه با تیپ های شخصیتی MBTI، بسیاری از ISFJها به وفور هم به صورت فیزیکی و هم به صورت عاطفی، به افراد، مفاهیم و اشیا وابستگی پیدا میکنند. ممکن است در رها کردن گذشته یا بخشیدن اشتباهات با مشکل مواجه شوند.
مشاغل مناسب برای تیپ شخصیتی ISFJ
روحیه حمایتگر ISFJها، زمینه فعالیت موفقیت آمیز آنها در بخشهایی که نیازمند اتکا به انسانیت و همدلی هستند را فراهم میکند. به همین دلیل مشاغل زیر برای این تیپ های شخصیتی MBTI مناسبند:
- بخش خدمات درمانی (مددکاری اجتماعی، پرستاری و تراپی)؛
- معلمی و مشاوره؛
- منشیگری؛
- دستیار مدیر؛
- نماینده خدمات مشتریان؛
- صنعتگری و مکانیکی (اگر به کارهای یدی علاقه داشته باشند)؛
- حسابداری؛
- تحلیل دادههای مالی (اگر از کار با جزئیات ریز لذت ببرند).
افراد معروف با تیپ شخصیتی ISFJ
- بیانسه؛
- ملکه الیزابت دوم؛
- وین دیزل؛
- هیلی بری؛
- کیت میدلتون.
تیپ شخصیتی INFJ – مشاور
INFJ یکی از نادرترین تیپ های شخصیتی MBTI به حساب میآید. افراد این تایپ MBTI به ایده آلیسم، همدردی بالا و تفکر استراتژیک خود معروفند.
نقاط قوت INFJ
- همدردی عمیق: INFJها میتوانند احساسات دیگران را عمیقاً درک کرده و با آنها همدلی کنند. در مقایسه با سایر تیپ های شخصیتی MBTI، شنوندگان فوق العاده ای هستند و میتوانند توصیه های خوبی ارائه بدهند.
- شهود قوی: INFJها استعداد بالایی در درک نشانههای ظریف و دیدن تصویر کلی دارند. اغلب میتوانند روندها و نتایج آینده را به خوبی پیش بینی کنند.
- ایدهآلیسم و دیدگاه: INFJها تمایل زیادی برای بهتر کردن دنیا دارند. هدف را با تمام وجود دنبال میکنند و پرشور و پراشتیاق هستند.
- وفاداری و تعهد: INFJها به شدت به دوستان و خانواده خود وفادار هستند. همچنین خودشان را وقف کار میکنند و برای اتمام به موقع آن میکوشند.
- تفکر استراتژیک: تفکر خلاقانه و استراتژیک، یکی از نقاط قوت INFJهاست. آنها در ایجاد برنامههای بلندمدت و پیش بینی پیامدهای بالقوه اقدامات خود مهارت دارند.
نقاط ضعف INFJ
- حساسیت به انتقاد: INFJها ممکن است انتقاد را به دل بگیرند. در صورتی که احساس کنند ایدهها یا ارزشهایشان مورد قدردانی قرار نگرفته، دلسرد یا منزوی میشوند.
- کمالگرایی: INFJها میتوانند نسبت به خود و دیگران بسیار سختگیر باشند. ممکن است رها کردن اشتباهات برایشان دشوار باشد و در صورتی که امور طبق برنامه پیش نرود، دچار استرس شوند.
- نیاز به تنهایی: INFJها به عنوان درونگرا، برای تجدید قوا به زمان تنهایی نیاز دارند. بودن در موقعیتهای اجتماعی برای مدت طولانی میتواند انرژی آنها را تخلیه کند.
- مشکل با درگیری: INFJها از درگیری بیزارند و ممکن است کاملاً از آن اجتناب کنند. ممکن است در بیان نیازهای خود یا مخالفت با دیگران دچار مشکل شوند.
- مستعد خستگی ناشی از تصمیمگیری: فکر کردن بیش از حد و کمالگرایی آنها میتواند منجر به خستگی ناشی از تصمیمگیری شود و انتخاب کردن را برایشان دشوار سازد.
مشاغل مناسب برای تیپ شخصیتی INFJ
INFJها اگر بدانند کاری که انجام میدهند تأثیر مثبتی روی دنیا و اطرافیانشان دارد، با تمام وجود خود را وقف آن خواهند کرد. به همین دلیل مشاغل زیر میتوانند برای آنها مناسب باشند.
- مشاوره و تراپی؛
- رهبران روحانی و مشاور مذهبی؛
- نویسنده و ویراستار؛
- مددکاری اجتماعی؛
- معلمی؛
- روانشناسی؛
- موسیقیدان یا هنرمند.
افراد معروف با تیپ شخصیتی INFJ
- مارتین لوترکینگ؛
- نلسون ماندلا؛
- مادر ترزا؛
- نیکول کیدمن؛
- مورگان فریمن.
تیپ شخصیتی INTJ – معمار
یکی دیگر از نادرترین تیپ های شخصیتی MBTI، تایپ INTJ معروف به معمار است. افراد این تیپ، روحیه مستقل و استراتژیکی دارند. مهارتهای حل مسئله و برنامه ریزی طولانی مدت، به افراد این تیپ کمک میکند دید بهتری نسبت به آینده داشته باشند.
نقاط قوت INTJ
- متفکران استراتژیک: افراد با تیپ شخصیتی INTJ در تحلیل موقعیتهای پیچیده، شناسایی نقاط ضعف و تدوین راهحلهای مؤثر، بسیار ماهر هستند. میتوانند مشکلات بالقوه را پیشبینی کرده و برنامههای جایگزین تهیه کنند. همین امر، باعث میشود تا نسبت به سایر تیپ های شخصیتی MBTI، تمایل بیشتری برای رهبری و برنامه ریزی داشته باشند.
- استقلال و خودکفایی: افراد INTJ به استقلال خود اهمیت میدهند و ترجیح میدهند بهتنهایی کار کنند. در تصمیمگیری براساس تحلیلهای خود راحت هستند و بهراحتی تحتتأثیر نظرات عامه قرار نمیگیرند.
- حلکنندگان خلاقانهی مشکلات: افراد INTJ با دیدگاهی منحصربهفرد به مشکلات نزدیک میشوند و راهحلهای غیرمتعارف اما مؤثری ارائه میدهند. از به چالش کشیدن وضع موجود و ارائهی ایدههای نوآورانه هراسی ندارند.
- هدفگرا و مصمم: افراد INTJ اهداف بلندپروازانهای تعیین میکنند و عزم راسخی برای رسیدن به آنها دارند. بهراحتی از برخورد با موانع دلسرد نمیشوند و تا رسیدن به نتیجهی مطلوب پافشاری میکنند.
- اخلاق کاری قوی: افراد INTJ افرادی فداکار و سختکوش هستند که تلاش لازم را برای تکمیل با کیفیت و به موقع پروژههای خود انجام میدهند.
نقاط ضعف INTJ
- مشکل در ابراز احساسات: INTJ ها توانایی درک و تحلیل احساسات را دارند، اما ابراز علنی آن برایشان دشوار است. این موضوع گاهی منجر به سوءتفاهم در روابط شخصی می شود و ممکن است آنها را در نظر دیگران سرد و بی احساس جلوه دهد.
- اختلال در روابط اجتماعی: ترجیح تنهایی باعث میشود INTJ ها در جمع های بزرگ احساس ناراحتی کنند. برقراری ارتباط با دیگران، به ویژه کسانی که احساسات خود را به طور آشکار ابراز می کنند، برایشان چالش برانگیز است.
- گرایش به کمالگرایی: میل به برتری گاهی به کمال گرایی افراطی تبدیل شده و باعث می شود INTJ ها از خود و دیگران بیش از حد انتقاد کنند. این موضوع می تواند منجر به تعویق کارها و کاهش بهره وری شود.
- بیتحملی در برابر ناکارآمدی: INTJها نسبت به سایر تیپ های شخصیتی MBTI، به کارآمدی و منطق اهمیت زیادی میدهند. ممکن است از فرآیندهای تصمیم گیری کند یا همکارانی که سطح تفکر تحلیلی آنها را ندارند، ناامید شوند.
- بیزاری از کارهای تکراری: برای یک INTJ، کار تکراری خسته کننده خواهد بود. زمانی که درگیر کارهای روتین شوند، کسل یا بی انگیزه خواهند شد.
مشاغل مناسب تیپ شخصیتی INTJ
موقعیتهای شغلی که به INTJها فرصتی برای تفکر استراتژیک و رویارویی با چالشهای مختلف را بدهند، بهترین انتخابها برای این تیپ شخصیتی خواهند بود. مشاغل زیر مناسبترین پوزیشنها برای این تیپ های شخصیتی MBTI هستند:
- مهندسی؛
- برنامه نویسی نرم افزار؛
- پژوهش؛
- حقوق و وکالت؛
- مدیریت پروژه؛
- کارآفرینی.
افراد معروف با تیپ شخصیتی INTJ
- فریدریش نیچه؛
- میشل اوباما؛
- ایلان ماسک؛
- کریستوفر نولان؛
- آرنولد شوارزنگر.
تیپ شخصیتی INTP – متفکر
INTP یکی از تیپ های شخصیتی MBTI به حساب میآید که به ذهن تحلیلگر، خلاقیت بالا و استقلالش معروف است.
نقاط قوت INTP
- تفکر تحلیلی: INTPها در استدلال منطقی و حل مسئله مهارت بالایی دارند. میتوانند مسائل پیچیده را به اجزای اصلی تجزیه کرده و راه حلهای کارآمدی پیدا کنند.
- خلاقیت: فریب ظاهر تحلیلگر آنها را نخورید. INTPها از نوع خاصی از خلاقیت برخوردارند. میتوانند ایده های نوآورانه مطرح کرده و رویکردهای غیرمتعارف را بررسی کنند.
- استقلال: INTPها به استقلال خود اهمیت میدهند و در محیطهایی که بتوانند بدون مدیریت خرد به کار خود برسند، شکوفا میشوند.
- ذهن باز: INTPها مهارت های تحلیلی قوی دارند، اما از ایده ها و دیدگاه های جدید نیز استقبال میکنند. از بحثهای فکری و کشف احتمالات مختلف لذت میبرند.
- حل مسئله: ذهن تحلیلی و تمرکز آنها بر منطق، آنها را در رویارویی با چالشها و یافتن راه حلهای مؤثر توانمند میسازد.
نقاط ضعف INTP
- تعاملات اجتماعی: افراد با تیپ شخصیتی INTP درونگرا هستند و موقعیتهای اجتماعی میتوانند برایشان خستهکننده باشند. مهمانیهای بزرگ یا گپهای طولانی و بیمورد، برای این تیپ های شخصیتی MBTI طاقتفرساست.
- بینظمی: تمرکز آنها روی ایدهها و آینده، گاهی اوقات میتواند به بینظمی در کارهای روزانه یا فضای کاری فیزیکیشان منجر شود.
- دوری عاطفی: INTPها ممکن است در بیان احساسات خود یا درک نیازهای عاطفی دیگران با مشکل مواجه شوند. این موضوع گاهی اوقات باعث سوءتفاهم در روابط میشود.
- کمتحملی: تمرکز آنها بر کارآمدی و منطق، میتواند باعث شود که نسبت به افرادی که کند یا غیرمنطقی به نظر میرسند، کمتحمل باشند.
- حساسیت به انتقاد: درست است که INTPها از ایدههای جدید استقبال میکنند، اما میتوانند نسبت به انتقاد حساس باشند؛ به ویژه اگر انتقاد شخصی به نظر برسد یا ایدههای آنها را زیر سوال ببرد.
مشاغل مناسب برای تیپ شخصیتی INTP
INTPها در محیطی که بتوانند به طور مستقل کارشان را پیش ببرند و از تواناییهای تحلیلی خود استفاده کنند، بهترین عملکرد را خواهند داشت. موقعیتهای زیر برای این تایپ MBTI مناسب خواهند بود.
- مهندسی نرم افزار؛
- ریاضیدان یا تحلیلگر آمار؛
- معمار؛
- محقق و دانشمند؛
- نویسنده و ویراستار؛
- مشاور؛
- فریلنسر.
افراد معروف با تیپ شخصیتی INTP
- بیل گیتس؛
- کریستن استوارت؛
- آلبرت اینشتین؛
- ایزاک نیوتن؛
- رنه دکارت.
تیپ شخصیتی INFP – ایده آلیست، واسطه گر
این تایپ در میان تیپ های شخصیتی MBTI به ایده آلیسم، خلاقیت و احساس همدردی فراوانش معروف است.
نقاط قوت INFP
- خلاقیت: دنیای درونی پر جنب و جوش و قوهی تخیل قوی دارند. در برپایی طوفان فکری برای یافتن ایدههای منحصر به فرد، تفکر خارج از چارچوب و یافتن راهحلهای خلاقانه برای مشکلات، عالی عمل میکنند.
- همدلی: به احساسات دیگران بسیار حساس هستند. ظرفیت عمیقی برای درک و دلسوزی دارند که باعث میشود شنوندگان عالی و دوستانی حمایتگر باشند. بعلاوه نسبت به دوستان، خانواده و آرمانهایی که به آنها اعتقاد دارند، وفادارند و روابط عمیق و معناداری برقرار میکنند.
- ایدهآلگرا: قطبنمای اخلاقی قوی و تمایل عمیقی برای بهتر کردن دنیا دارند. آنها تحت تأثیر ارزشهای خود قرار دارند و برای عدالت، انصاف و تغییر مثبت تلاش میکنند.
- مستقل: به تنهایی کار کردن و دنبال کردن علایق و اشتیاقات خود برایشان راحت است. خودانگیخته هستند و از آزادی کاوش در دنیای درونی خود و عملی کردن ایدههایشان لذت میبرند.
- احساس قوی نسبت به خود: درک روشنی از ارزشها و باورهایشان دارند و به آنها پایبندند. حتی زمانی که باد مخالف بوزد، بر عقاید خود پافشاری خواهند کرد.
- ارتباطگر عالی: با اینکه ممکن است درونگرا باشند، اما میتوانند به خوبی خود را از طریق نوشتن یا هنر بیان کنند. میتوانند ایدهها و احساسات خود را با عمق و وضوح منتقل کنند.
- صلحجو: از درگیری بیزارند و اغلب به عنوان میانجیگر عمل میکنند. آنها میتوانند دیدگاههای مختلف را ببینند و به دیگران کمک کنند تا راهحلی مشترک پیدا کنند.
- اخلاق کاری قوی: زمانی که روی چیزی که به آن علاقهمند هستند کار میکنند، میتوانند بسیار باانگیزه و فداکار باشند. آنها تمام وجود خود را وقف کارشان میکنند.
نقاط ضعف INFP
- حساسیت بیش حد: همدلی عمیق آنها گاهی باعث میشود مسائل را بیش از حد به خودشان بگیرند یا تحت تأثیر منفیگرایی قرار بگیرند.
- نامنظم: تمرکزشان روی ایدهها و احتمالات میتواند منجر به بیتوجهی به مسائل و مهلتهای عملی شود.
- گریزان از درگیری: INFPها از درگیری خوششان نمیآید و ممکن است از گفتگوهای سخت یا مخالفت دوری کنند.
- تمایل به تعویق انداختن کار: میل به کمالگرایی و ایدهآلگرایی گاهی اوقات آنها را به تعویق انداختن کارهایی که با ارزشهایشان همسو نیستند، سوق میدهد.
- خیالپرداز: دنیای درونی غنی آنها گاهی باعث میشود منزوی یا بیتوجه به اطرافشان به نظر برسند.
موقعیتهای شغلی مناسب برای تیپ INFP
شغلهایی که به INFPها اجازه بدهد از خلاقیت، قدرت همدردی و ارزشهای خود بهره ببرند، بهترین گزینه برای این افراد خواهند بود. از جمله بهترین مشاغل برای این تیپ های شخصیتی MBTI میتوانیم به نمونههای زیر اشاره کنیم:
- نویسنده؛
- تراپیست و مشاور؛
- طراح گرافیک؛
- موسیقیدان و هنرمند؛
- کارمند اجتماعی؛
- معلم؛
- کتابدار.
افراد معروف با تیپ شخصیتی INFP
- جی آر آر تولکین؛
- ویلیام شکسپیر؛
- تام هیدلستون؛
- جولیا رابرتز؛
- جانی دپ.
تیپ شخصیتی ESFP – سرگرم کننده
یکی از تیپ های شخصیتی MBTI که به سرزندگی، کاریزما و عشق به زندگیشان شناخته میشوند، ESFPها هستند. آنها به عنوان «سرگرم کننده» هم معرفی میشوند و عاشق ارتباطات اجتماعی و تجربههای فراوان همزمان هستند.
نقاط قوت ESFPها
- اجتماعی و برونگرا: ESFPها در برقراری ارتباط با دیگران عالی عمل میکنند. گرمای وجودی، همدلی و علاقهی صمیمانهی آنها به مردم، مهارتهای اجتماعی خوبی به این افراد میدهد.
- پیشقدم و جسور: از پیشقدم شدن واهمهای ندارند. قاطعیت و تمایلشان برای شروع کارهای جدید، باعث میشود در انجام کارها مؤثر باشند.
- سازگار و منعطف: ESFPها توانایی تطبیقپذیری سریع با شرایط در حال تغییر را دارند. مهارتهای عملی و توانایی بداههپردازی آنها در موقعیتهای غیرقابلپیشبینی بسیار کارآمد است.
- پرشور و باانرژی: اشتیاق و ذوق زندگی آنها مسری است. تمایل دارند روی جنبهی مثبت تمرکز کنند و میتوانند دیگران را با انرژی مثبت خود ترغیب و تشویق نمایند.
- دقت بالا در مشاهده: ESFPها مشاهدهگران تیزبین محیط اطراف و افراد هستند. نشانههای ظریف را درک میکنند و میتوانند به راحتی احساسات دیگران را بفهمند.
نقاط ضعف ESFPها
- نازکنارنجی بودن در برابر انتقاد: ESFPها ممکن است نسبت به انتقاد حساس باشند و آن را به خودشان بگیرند. تمایل آنها به تأیید شدن میتواند باعث شود در برابر منفینگری آسیبپذیر شوند.
- تمرکز بر حال و بیعلاقگی به برنامهریزی: تمرکز بر زمان حال و عدم علاقه به برنامهریزی بلندمدت، دستیابی به اهداف بلندمدت را برایشان دشوار میسازد.
- نیاز به تحریک مداوم: نیاز به تحریک مداوم میتواند باعث شود ESFPها به سرعت از فعالیتهای کند حوصلهشان سر برود. آنها ممکن است در تمرکز بر روی کارهایی که نیاز به توجه مداوم دارند، با مشکل مواجه شوند.
- اجتناب از تنش: با وجود اجتماعی بودن، ESFPها ممکن است از هرگونه تنشی به طور کلی اجتناب کنند. تمایل آنها به هماهنگی میتواند باعث شود از گفتگوهای دشوار دوری کنند.
- بیقراری و کمبود صبر برای برنامهریزی: کارهای تکراری را خستهکننده میدانند و ممکن است با برنامهریزی بلندمدت دست و پنجه نرم کنند. آنها خواهان تازگی و هیجان هستند که گاهی اوقات منجر به رفتارهای تکانشی میشود.
بهترین موقعیتهای شغلی برای تیپ شخصیتی ESFP
- فروشندگی و بازاریابی؛
- برنامه ریزی برای رویدادهای عمومی؛
- مشاغل مرتبط با هنر (بازیگری، موسیقی، طراحی و…)؛
- مربیگری؛
- کارآفرینی.
افراد معروف با تیپ شخصیتی ESFP
- التون جان؛
- مریلین مونرو؛
- ادل؛
- لئوناردو دیکاپریو؛
- استیو اروین.
تیپ شخصیتی ESFJ – سفیر
یکی از تیپ های شخصیتی MBTI که به روحیه خونگرم و حمایتگر، نظم بخشی فوق العاده و تمایل فراوانش برای کمک به دیگران شناخته میشود، ESFJ است.
نقاط قوت ESFJ
- مردمدار: از تعاملات اجتماعی و برقراری روابط قوی لذت میبرند. شنوندگانی همدل و حامیان طبیعی هستند که به راحتی به دیگران دلگرمی و یاری میدهند.
- سازماندهندگان عالی: از ایجاد ساختار و نظم لذت میبرند. برنامهریزی دقیق و پیگیریهای موشکافانه آنها تضمین کنندهی انجام کارها به صورت کارآمد است.
- اخلاق کاری قوی: قابل اعتماد و سختکوش هستند. تعهدات خود را جدی میگیرند و برای ارائه کار باکیفیت تلاش میکنند.
- بازیکنهای گروهی: در محیطهای کاری مشارکتی و با ارزش قائل شدن برای همکاری، عالی عمل میکنند. آنها به طور فعال در موفقیت تیم مشارکت کرده و روحیهی مثبت را حفظ میکنند.
- دیپلماتیک: توانایی ذاتی برای هدایت موقعیتهای اجتماعی و میانجیگری در درگیریها دارند. آنها اولویت را بر حفظ هماهنگی و دستیابی به راهحلهای برد-برد میگذارند.
نقاط ضعف ESFJ
- حساسیت بیش از حد به انتقاد: انتقاد را حتی اگر سازنده باشد، به خود میگیرند. تمایل آنها برای راضی کردن دیگران، میتواند باعث شود نسبت به عدم تایید بیش از حد حساس شوند.
- مشکل در نه گفتن: اشتیاق ESFJها برای کمک کردن میتواند منجر به پذیرفتن کارهای بیش از حد شود و در نهایت به استرس یا فرسودگی شغلی منجر شود.
- بیعلاقگی به تغییر: شخصیتهای ESFJ ثبات و روال را ترجیح میدهند. آنها ممکن است در برابر تغییر یا ایدههای جدید، به خصوص اگر روندهای تثبیت شده را مختل کنند، مقاومت نشان دهند.
- قانونمندی: پایبندی آنها به ساختار و قوانین میتواند باعث انعطافناپذیری آنها شود. آنها ممکن است در سازگاری با موقعیتهایی که نیاز به بداههپردازی دارند، با مشکل مواجه شوند.
- تمایل به جلب رضایت دیگران: تمرکز آنها بر هماهنگی میتواند منجر به اولویت دادن به نیازهای دیگران نسبت به نیازهای خودشان شود و در نهایت، سلامت جسم و روان خودشان را نادیده بگیرند.
موقعیتهای شغلی مناسب برای ESFJ
مشاغلی که به ESFJها فرصت بدهد تا از مهارتهایشان در ارتباطات اجتماعی بهره ببرند و به دیگران کمک کنند، برای این تیپ های شخصیتی MBTI مناسبترین گزینهها خواهند بود. از جمله این مشاغل عبارتند از:
- معلمی؛
- متخصص منابع انسانی؛
- برنامه ریز رویدادهای اجتماعی؛
- کارمند یا متخصص خدمات درمانی؛
- نماینده خدمات مشتریان؛
- مدیر.
افراد معروف با تیپ شخصیتی ESFJ
- تیلور سوییفت؛
- جنیفر گارنر؛
- بیل کلینتون؛
- استیو هاروی؛
- جنیفر لوپز.
تیپ شخصیتی ESTP – کارآفرین
این تیپ های شخصیتی MBTI که کارآفرین هم نامیده میشود، رفتاری دوستانه و کاریزماتیک دارد. اغلب نقش رهبری را میپذیرد و تصمیمات بزرگی میگیرد.
نقاط قوت ESTP
- عملگرا: قاطع هستند و دوست دارند کارها را به سرانجام برسانند. در حل مسئله به صورت عملی و روبرو شدن مستقیم با چالشها، عالی عمل میکنند.
- زیرک: ESTPها یکی از بهترین متفکران در میان تایپ MBTI هستند. میتوانند به سرعت تصمیم بگیرند و خود را با شرایط متغیر وفق دهند. ذهن آنها برای استدلال منطقی و یافتن راهحل طراحی شده است.
- تاثیرگذار: ESTPها با مهارتهای عالی در برقراری ارتباط، فروشندههایی ذاتی هستند. میتوانند ایدههای خود را به طور مؤثر ارائه دهند و دیگران را متقاعد کنند که به دیدگاه آنها نگاه کنند.
- اجتماعی و برونگرا: از بودن در کنار دیگران لذت میبرند و استعداد ذاتی برای ارتباط با دیگران دارند. اشتیاق و کاریزمای آنها، آنها را به رهبرانی طبیعی تبدیل میکند.
- چالاک و مبتکر: ESTPها در بداههپردازی و به حداکثر رساندن هر موقعیتی مهارت دارند. آنها میتوانند با استفاده از منابع در دسترس، راهحلهای خلاقانهای پیدا کنند.
نقاط ضعف ESTP
- کمتحمل: ماهیت پرشور و سرعت بالای ESTPها گاهی اوقات منجر به کمتحملی نسبت به کسانی میشود که نمیتوانند همپا با آنها حرکت کنند. ممکن است با فعالیتهایی که به توجه دقیق به جزئیات نیاز دارند، مشکل داشته باشند.
- جسور و ریسکپذیر: علاقه این تیپ های شخصیتی MBTI به هیجان میتواند منجر به ریسکهای غیرضروری بدون در نظر گرفتن کامل عواقب آن شود.
- مستعد درگیری: سبک ارتباط مستقیم آنها گاهی اوقات میتواند تند یا بیاحساس به نظر برسد. ممکن است حتی از درگیری استقبال کنند و از آن ابایی نداشته باشند.
- مستعد حوصلهسررفتگی: شخصیتهای ESTP خواهان تحریک ذهنی هستند و ممکن است از کارهای روتین یا محیطهای کند حوصلهشان سر برود.
- بیعلاقگی به ساختار: آنها ممکن است در برابر قوانین سختگیرانه مقاومت کنند و ترجیح دهند به صورت انعطافپذیر با مسائل برخورد کنند که گاهی اوقات منجر به بینظمی میشود.
موقعیتهای شغلی مناسب تیپ شخصیتی ESTP
ذات اجتماعی، جسور و علاقه مند به ریسکهای بزرگ، باعث میشود تا ESTPها برای مشاغل زیر کاندیدهای خوبی باشند.
- کارآفرینی؛
- فروشندگی؛
- وکالت؛
- مهندسی؛
- متخصص روابط اجتماعی؛
- مدیر بازاریابی؛
- معلم؛
- ورزشکار حرفهای.
افراد معروف با تیپ شخصیتی ESTP
- ارنست همینگوی؛
- جک نیکلسون؛
- ادی مورفی؛
- مدونا.
تیپ شخصیتی ESTJ – رهبر قاطع
ESTJها در میان تیپ های شخصیتی MBTI به قاطعیت، نظم و انگیزه بالا برای دستیابی به اهدافشان معروفند. آنها رهبرانی ذاتی هستند که با پذیرفتن مسئولیتهای مختلف و انجام مفید کارها، رشد و پیشرفت میکنند.
نقاط قوت ESTJ
- اخلاق کاری قوی: افراد تیپ شخصیتی ESTJ بسیار با انگیزه و وظیفهشناس هستند. برای رسیدن به موفقیت، تلاش و کوشش لازم را به کار میبندند.
- سازماندهندگان عالی: در برنامهریزی، ساختارسازی و سادهسازی فرآیندها مهارت دارند. تمرکز آنها بر کارآمدی به آنها اجازه میدهد تا پروژههای پیچیده را به طور مؤثر مدیریت کنند.
- تصمیمگیری منطقی: ESTJها برای تصمیمگیری به حقایق و دادهها تکیه میکنند. موقعیتها را با نگاه انتقادی تجزیه و تحلیل کرده و مسیری را انتخاب میکنند که نتیجه منطقیتری به همراه داشته باشد.
- ارتباط قاطع: مستقیم و واضح صحبت میکنند. از ابراز عقیده واهمهای ندارند و ایدههای خود را با اطمینان منتقل میکنند.
- حلمسئله: در شناسایی و حل مشکلات به صورت سیستماتیک مهارت دارند. رویکرد منطقی و تمرکز آنها بر راهحلها، آنها را به اعضای ارزشمندی در هر تیمی تبدیل میکند.
نقاط ضعف ESTJ
- مستعد لجبازی: اعتقادات راسخ و تمرکز بر کارآمدی گاهی اوقات ESTJها را انعطافناپذیر میکند. ممکن است در پذیرش دیدگاههای جایگزین با مشکل روبرو شوند.
- گرایشهای سلطهگرانه: ماهیت قاطع آنها ممکن است سلطهجو یا کنترلکننده به نظر برسد. ESTJها باید به ایجاد فضایی برای مشارکت دیگران هم توجه داشته باشند.
- جدایی عاطفی: ESTJها منطق را در اولویت قرار میدهند و ممکن است در بیان یا درک احساسات خود و دیگران با مشکل مواجه شوند. مانند سایر تایپ MBTI منطق گرا، مشکل عاطفی به وفور برای این تایپ رخ میدهند.
- کمتحملی: ماهیت پرشتاب و اشتیاق آنها به کارآمدی میتواند باعث شود نسبت به کسانی که همپای آنها پیش نمیروند، کمتحمل باشند.
- نپذیرفتن انتقاد: ESTJها ممکن است نسبت به انتقاد حساس باشند، به ویژه اگر آن را حملهی شخصی تلقی کنند.
موقعیتهای شغلی مناسب ESTJها
ESTJها به عنوان یکی از تیپ های شخصیتی MBTI که کاریزما و استعداد خوبی در رهبری دارند، در موقعیتهایی که بتوانند از مهارتهای خود در راهبرد گروهها، نظم بخشی و حل مسئله بهره ببرند بهترین عملکرد را خواهند داشت. از جمله بهترین پوزیشنهای شغلی برای ESTJها عبارتند از:
- مدیریت پروژه؛
- مدیریت کسب و کار؛
- کارآفرینی؛
- مدیریت فروش؛
- پزشکی؛
- مهندسی.
افراد معروف با تیپ شخصیتی ESTJ
- جان دی راکفلر؛
- فرانک سیناترا؛
- جیمز مونرو؛
- سونیا سوتومایر؛
- الا بیکر.
تیپ شخصیتی ENFP – پیکارگر
این تیپ های شخصیتی MBTI که به عنوان «اکتیویست» یا «پیکارگر» شناخته میشوند، روحی خونگرم و دوستانه دارند و سرشار از انرژی هستند . اغلب خیلی خوب میدانند چطور افرادی که دیدگاهی مشترک دارند را گردهم بیاورند.
نقاط قوت ENFP
- پر انرژی و پرشور: ENFPها شور و شوقی مسری را به هر کاری که انجام میدهند، تزریق میکنند. آنها انگیزه دهندههای طبیعی هستند و میتوانند با خوشبینی خود به دیگران الهام ببخشند.
- خلاق و با قوه تخیل قوی: ENFPها در برپایی طوفان فکری برای ایدهها و ارائهی راهحلهای جدید، عالی عمل میکنند. از کشف احتمالات و تفکر فراتر از چارچوب لذت میبرند.
- ارتباطگران عالی: این تایپ MBTI قصهگوهای ماهری هستند و میتوانند در سطح عمیق احساسی با افراد ارتباط برقرار کنند. خود را به طور شفاف بیان میکنند و از بحثهای پرشور لذت میبرند.
- همدل و پشتیبان: افراد تایپ شخصیتی ENFP واقعاً به دیگران اهمیت میدهند و همیشه برای کمک کردن آمادهاند. آنها توانایی درک احساسات و دیدگاههای دیگران را دارند.
- قابل انطباق و انعطافپذیر:ENFPها در محیطهای متغیر رشد میکنند و میتوانند به راحتی با شرایط جدید سازگار شوند. آنها از تغییرات لحظهای هراسی ندارند و از کاوش در رویکردهای مختلف لذت میبرند.
نقاط ضعف ENFP
- نامنظم و بیبرنامه: افراد این تیپ های شخصیتی MBTI در تمرکز روی کارهای روتین و مهلتهای تعیینشده، ممکن است با مشکل مواجه شوند. در نتیجه پیش میآید که بدون تکمیل یک پروژه به سراغ پروژهی دیگری بروند.
- بسیار خوشبین: اشتیاق زیاد گاهی اوقات میتواند مانع دیدن مشکلات یا ریسکهای بالقوه شود. امکان دارد ENFPها چالشهای رسیدن به یک هدف را دستکم بگیرند.
- دشواری در تصمیمگیری: ممکن است ENFPها زمان زیادی را برای تصمیمگیری صرف کنند، چون تمام گزینهها و احتمالات را میسنجند. به علاوه برای اینکه دیگران را ناامید نکنند، در گفتن «نه» به مشکل میخورند.
- حساسیت بیشازحد: از انتقاد دلگیر و بهراحتی با منفینگری آزرده میشوند. مشتاق تأیید و پذیرش دیگران هستند.
- مستعد خستگی: ENFPها به تحریک مداوم نیاز دارند و بهراحتی با کارهای تکراری خسته میشوند. آنها خواهان تازگی و هیجان هستند.
موقعیتهای شغلی مناسب برای تیپ شخصیتی ENFP
مشاغلی که امکان استفاده از مهارتهای خلاقانه، ارتباطات و عشق به کمک به دیگران در آنها وجود داشته باشد، بهترین گزینهها برای تیپ شخصیتی ENFP خواهند بود. شغلهای زیر میتوانند برای این افراد مفید باشند.
- کارآفرینی؛
- نویسندگی و ویراستاری؛
- معلمی؛
- مشاوره و تراپی؛
- بازاریابی؛
- مشاغل دولتی.
افراد معروف با تیپ شخصیتی ENFP
- رابرت داونی جونیور؛
- رابین ویلیامز؛
- کوئنتین تارانتینو؛
- ویل اسمیت؛
- الن دژنرس.
تیپ شخصیتی ENFJ – پیش قدم
تیپ شخصیتی ENFJ که گاهی به عنوان «پیش قدم» شناخته میشود، یکی از تیپ های شخصیتی MBTI با قدرت رهبری طبیعی است. این افراد با هدف کمک به دیگران و ایجاد تأثیری مثبت روی دنیا، به زندگی و فعالیت خود ادامه میدهند.
نقاط قوت ENFJ
- حضور قدرتمند و الهامبخش: ENFJها شخصیت جذاب و بیان فوقالعادهای دارند که میتوانند دیگران را تحت تاثیر قرار داده و به وجد آورند. در گرد هم آوردن افراد و ایجاد حس جامعه، عالی عمل میکنند.
- همدل و دلسوز: از همدلی عمیق و دغدغه صادقانه برای رفاه دیگران برخوردارند. در درک احساسات افراد و ارائه حمایت، مهارت بالایی دارند.
- مهارت بالای ارتباطی: ENFJها ارتباطگرانی بااستعداد هستند که میتوانند ایدههای خود را به طور شفاف و قانعکننده بیان کنند. به طور فعالی گوش میدهند و برای درک دیدگاههای مختلف تلاش میکنند.
- دوراندیش و ایدهآلگرا: حس قوی هدفمندی و چشماندازی برای آیندهای بهتر دارند. نسبت به عدالت اجتماعی و ایجاد جهانی هماهنگتر، اشتیاق نشان میدهند.
- منظم و قاطع: ENFJها با وجود ماهیت همدلانه خود، در مواقع لزوم میتوانند به طرز شگفتانگیزی قاطع عمل کنند. آنها متفکران استراتژیکی هستند که میتوانند برنامهریزی کرده و آنها را تا انتها پیش ببرند.
نقاط ضعف ENFJ
- گرایش به جلب رضایت دیگران: تمایل شدید ENFJها برای دوست داشته شدن، گاهی اوقات باعث میشود نیازهای دیگران را بر نیازهای خودشان اولویت دهند. ممکن است در تعیین مرزها یا رد درخواستها با مشکل مواجه شوند.
- حساسیت به انتقاد: ENFJها میتوانند نسبت به انتقاد حساس باشند، به خصوص اگر احساس کنند به شخص آنها حمله شده است. امکان دارد بازخورد را به دل گرفته و روی نظرات منفی تمرکز کنند.
- مستعد فرسودگی شغلی: فداکاری آنها برای کمک به دیگران، گاهی اوقات میتواند منجر به نادیده گرفتن رفاه خودشان شود. این تایپ MBTI باید مراقب تعیین مرزها و تمرین مراقبت از خود باشند تا از فرسودگی شغلی جلوگیری کنند.
- دشواری با تعارض: ENFJها به طور کلی از درگیری خوششان نمیآید و ممکن است برای اجتناب از آن به هر دری بزنند. این گاهی اوقات میتواند منجر به سرکوب احساسات خودشان یا اجتناب از مکالمات دشوار شود.
- انتظارات ایدهآلیستی: ایدهآلگرایی قوی ENFJها گاهی اوقات میتواند منجر به ناامیدی شود، زمانی که واقعیت با انتظارات آنها مطابقت ندارد. باید یاد بگیرند که انعطافپذیر و سازگار باشند.
موقعیتهای شغلی مناسب تیپ شخصیتی ENFJ
مشاغلی با ارتباطان اجتماعی گسترده و فرصت پرداختن به ایدههای جدید، برای این تیپ های شخصیتی MBTI مناسبترین گزینهها خواهند بود. از جمله این مشاغل میتوانیم به موارد زیر اشاره کنیم:
- مددکاری اجتماعی؛
- منابع انسانی؛
- آموزش و مربیگری؛
- مشاوره و فعالیتهای اجتماعی؛
- فروش و مدیریت روابط اجتماعی؛
- مدیریت و رهبری پروژه.
افراد معروف با تیپ شخصیتی ENFJ
- باراک اوباما؛
- اپرا وینفری؛
- بن افلک؛
- ملاله یوسفزی؛
- جنیفر لارنس.
تیپ شخصیتی ENTP – مبلغ
یکی از تیپ های شخصیتی MBTI یعنی ENTP، به تفکر سریع، خلاقیت بالا و قدرت پرداختن به جنبههای مختلف موضوعات معروف است.
نقاط قوت ENTP
- پر انرژی و پرشور: ENTPها به طور طبیعی برونگرا بوده و از تعاملات اجتماعی انرژی میگیرند. آنها شور و شوق را به بحثها و پروژهها وارد میکنند.
- حلکنندگان خلاقانه مشکلات: توانایی این تایپ MBTI برای تفکر خارج از چارچوب و دیدن دیدگاههای مختلف به آنها کمک میکند تا راهحلهای نوآورانهای ارائه دهند.
- ارتباطگران عالی: ENTPها توانایی بالایی در بیان و متقاعدکنندگی دارند. میتوانند به طور مؤثری از دیدگاه خود دفاع کرده و از بحثهای پرشور لذت ببرند.
- پذیرای تغییر و دیدگاههای نو: با تغییر و ایدههای جدید راحت هستند. میتوانند رویکرد خود را تنظیم کرده و احتمالات مختلف را در نظر بگیرند.
- زیرک و شوخطبع: ENTPها ذهنی سریع و طبیعت بازیگوشی دارند. این ویژگیها، آنها را به همراهانی سرگرمکننده تبدیل میکند.
نقاط ضعف ENTP
- عجول و نامنظم: اشتیاق آنها گاهی اوقات میتواند به عجول بودن و عدم پیگیری برنامهها منجر شود. ممکن است با سازماندهی و روتین مشکل داشته باشند.
- مجادلهجویی: علاقه آنها به بحث گاهی اوقات میتواند به عنوان جدلآمیز یا بیاحساس تلقی شود، به خصوص اگر بر رد دیدگاههای مخالف به جای یافتن نقاط مشترک تمرکز کنند.
- سریع خسته شدن: نیاز مداوم ENTP به تحریک میتواند منجر به خستگی از کارهای روتین یا موقعیتها شود.
- مشکل با تعهد: رویکرد باز ذهن آنها میتواند پایبندی به برنامهها یا تصمیمات بلندمدت را برایشان چالشبرانگیز کند.
- ناخواسته احساسات را جریحهدار کردن: صراحت و تمرکز ENTPها بر منطق گاهی اوقات میتواند حتی بدون قصد، بیاحساس یا آزاردهنده به نظر برسد.
بهترین موقعیتهای شغلی برای تیپ شخصیتی ENTP
ENTPها نیز مانند همتایان درونگرای خود در تیپ های شخصیتی MBTI دیگری مانند INTP، در محیطهایی که قدرت ذهنشان به چالش کشیده شود و بتوانند از تفکر خلاقانه خود استفاده کنند، بیشترین رشد و پیشرفت در عملکرد را خواهند داشت. از جمله این مشاغل میتوانیم به موارد زیر اشاره کنیم:
- کارآفرینی؛
- وکالت؛
- بازاریابی؛
- مشاوره فروش؛
- خبرنگاری؛
- مربیگری و معلمی.
اشخاص معروف با تیپ شخصیتی ENTP
- آدام سوج؛
- مارک تواین؛
- تام هنکس؛
- توماس ادیسون؛
- سلین دیان؛
- ساشا بارون کوهن.
تیپ شخصیتی ENTJ – فرمانده
آخرین مورد از تیپ های شخصیتی MBTI که به آن میپردازیم، ENTJ معروف به فرمانده است. این تایپ MBTI به تواناییهای ذاتی برای تفکر استراتژیک، رهبری و دستیابی به اهدافش شناخته میشود.
نقاط قوت ENTJ
- رهبران دوراندیش: ENTJها در دیدن چشمانداز کلی و توسعه برنامههای بلندمدتشان مهارت دارند. کاریزماتیک و الهامبخش هستند و دیگران را برای رسیدن به حداکثر پتانسیل خود ترغیب میکنند.
- متفکران استراتژیک: افراد تایپ شخصیتی ENTJ در تحلیل موقعیتهای پیچیده و تصمیمگیری منطقی مهارت دارند. میتوانند به سرعت مشکلات را شناسایی کرده و راهحلهای مؤثری ارائه دهند.
- قاطع و عملگرا: از انتخابهای دشوار و اقدام کردن نمیترسند. کارآمد و نتیجهگرا هستند و همواره برای پیشرفت تلاش میکنند.
- ارتباطگر عالی: میتوانند ایدههای خود را به طور شفافی بیان کنند و دیگران را برای پذیرش دیدگاهشان متقاعد کنند.
- مطمئن به خود و با اعتماد به نفس: ENTJها به تواناییهای خود ایمان دارند و به راحتی از برخورد با مشکلات و موانع دلسرد نمیشوند.
نقاط ضعف ENTJ
- سلطهجو به نظر رسیدن: شخصیت قوی و تمرکز ENTJها بر کارآمدی، گاهی اوقات به عنوان ریاستطلبی یا کنترلگری تلقی میشود.
- بیصبری با روندهای کند: مدیران اجرایی این تایپ mbti به کارآمدی اهمیت میدهند و ممکن است از کسانی که با ایدههایشان همگام نمیشوند، انتقاد زیادی کنند.
- مبارزه احتمالی با همدلی: تمرکز آنها بر منطق و نتایج، ممکن است بر درک احساسات دیگران سایه بیاندازد.
- مشکل در پذیرش اشتباهات: اعتماد به نفس بالای آنها میتواند پذیرش اشتباه کردن را برایشان دشوار کند و مانع از یادگیری از اشتباهات شود.
- انتقاد بیش از حد: استانداردهای بالای آنها میتواند منجر به انتقاد بیش از حد از خود و دیگران شود.
بهترین موقعیتهای شغلی برای تیپ شخصیتی ENTJ
ENTJها در پوزیشن رهبری که به آنها فرصتی بدهد تا از تفکر قاطع، استراتژیک و مهارتهای ارتباطیشان بهره ببرند، بهترین عملکرد را خواهند داشت. برخی از بهترین موقعیتها برای این تایپ MBTI عبارتند از:
- مدیر عامل؛
- مدیر اجرایی کسب وکار؛
- کارآفرینی؛
- وکالت؛
- پزشکی؛
- مهندسی؛
- مدیر پروژه؛
- مدیر فروش؛
- بانکداری؛
- سیاستمداری.
افراد معروف با تیپ شخصیتی ENTJ
- گوردون رمزی؛
- استیو جابز؛
- مارگارت تاچر؛
- فرانکلین دی روزولت؛
- جیم کری؛
- هریسون فورد.
جمع بندی
خیلی مهم است که دقت داشته باشید توضیحات ارائه شده درباره تایپ MBTI، بر اساس تئوری و دیتای جوامع آماری گسترده تهیه شدهاند. بنابراین ممکن است درباره شخص شما، صددرصد صدق نکنند.
همانطور که اشاره کردیم، ویژگیهای هر تایپ MBTI در طیفی بین دو مؤلفه قرار میگیرد. در نتیجه شخصیت شما بسته به درصد صدق هریک از مؤلفهها درباره شما (و حتی اعتدال آنها) تعیین خواهد شد. با این وجود، موارد استثنا همیشه وجود خواهد داشت و تست مایرز بریگز، وحی منزل نیست.
حالا که توضیحات ارائه شده برای هریک از تیپ های شخصیتی MBTI را مطالعه نمودید، به نظر شما هر توصیف چقدر درباره شما صدق میکرد؟ آیا مواردی متناقض با شخصیت شما در توصیف تیپتان وجود داشت؟ منتظر نظرات ارزشمند شما هستیم!
سؤالات متداول
کدام تیپ شخصیتی MBTI از همه باهوش تر است؟
تعیین اینکه کدام تیپ شخصیتی MBTI باهوشتر است، از نظر علمی دقیق نیست. هوش یک مفهوم پیچیده است که توسط عوامل مختلفی از جمله ژنتیک، محیط و تجربیات فردی شکل میگیرد.
هر تیپ شخصیتی MBTI نقاط قوت و ضعف شناختی خاص خود را دارد و هیچ تیپی به طور ذاتی از بقیه باهوشتر نیست.
تفاوت تست MBTI با انیاگرام شخصیت چیست؟
هر دو تست MBTI و انیاگرام به درک شخصیت افراد کمک میکنند، تفاوتهای کلیدی بین آنها وجود دارد:
تست مایرز بریگز یا MBTI بر ترجیحات و عادات ذاتی تمرکز دارد و 16 تیپ شخصیتی را بر اساس چهار مقیاس دوگانه (برونگرایی/ درونگرایی، حس/ شهود، تفکر/ احساس و قضاوت/ ادراک) تعیین میکند. MBTI به دنبال درک ترجیحات و شیوههای رفتاری افراد در دنیای بیرون است تا به آنها در یافتن شغل، روابط و سبک زندگی مناسب کمک کند.
انیاگرام شخصیتی بر انگیزهها، ترسها و آرزوهای درونی تمرکز دارد و افراد را به 9 تیپ شخصیتی با الگوهای رفتاری و تفکر مشخص تقسیم میکند. به علاوه هدف عمیقتری دارد و به دنبال کشف انگیزههای درونی، نقاط قوت، نقاط ضعف و پتانسیل رشد افراد است.
بهترین تیپ شخصیتی در سیستم MBTI کدام است؟
برخلاف تصور رایج، در سیستم MBTI هیچ تیپ شخصیتی به عنوان "بهترین" وجود ندارد. هدف این تست ارزیابی و طبقهبندی افراد نیست، بلکه به دنبال شناسایی نقاط قوت، ضعف، ترجیحات و شیوههای رفتاری هر فرد برای کمک به او در مسیر رشد و پیشرفت است.