سمی ترین مار جهان: معرفی 10 تا از خطرناک ترین مارهای دنیا

مارهای سمی گونه‌هایی جانوری از مار هستند که توانایی تولید سم دارند. آنها از این سم برای کشتن شکار خود، برای دفاع از خود و برای کمک به هضم شکار خود استفاده می‌کنند. این زهر معمولا با تزریق از طریق نیش‌های توخالی یا شیاردار وارد بدن قربانی می‌شود. اگرچه برخی از مارهای سمی دندان‌های نیش خوبی ندارند. مارهای سمی معمولا از تیره‌ها و خانواده‌هایی مانند کفچه‌ماران، گرزه‌ماران یا افعی‌ها و دشنه‌ماران هستند. اگر دوست دارید با سمی ترین مار جهان و قوی ترین سم مار دنیا آشنا شوید، با لیستی از خطرناک ترین مار دنیا همراه ما باشید.

سمی ترین مار جهان را می‌شناسید؟ مارها، این جانوران خزنده، با زهرهای سمی‌ای که دارند می‌توانند خیلی خطرناک باشند. با معرفی لیستی از خطرناک ترین مار دنیا همراه ما در نجوافکت باشید.

لیست سمی ترین مار جهان

در ادامه 10 تا از خطرناک ترین مار دنیا را معرفی می‌کنیم. اگر دوست دارید با قوی ترین سم مار دنیا آشنا شوید، در ادامه همراه ما باشید.

10. مار افعی راسل (Russell’s viper)

افعی راسل از سمی ترین مار جهان

  • محل زندگی: هند و بنگلادش
  • تیره یا خانواده: گرزه‌ماران یا افعی‌ها

یکی از گونه‌هایی که قوی ترین سم مار دنیا را دارد، افعی راسل است که در بومی هندوستان و بنگلادش است. این مار در سال 1797 توسط جرج شاو (George Shaw)، جانورشناس انگلیسی و فردریک پولیدور نودر (Frederick Polydore Nodder)، نقاش و تصویرساز انگلیسی، توصیف و معرفی شد. نام آن را هم از پاتریک راسل (Patrick Russell)، جراح و طبیعت‌شناس اسکاتلندی گرفته‌اند که در هندوستان کار می‌کرد. افعی راسل یکی از چهار مار بزرگ در هندوستان است و در لیست سمی ترین مار جهان قرار می‌گیرد.

  راحت ترین کشور برای مهاجرت کاری: 15 تا از بهترین کشورها برای ایرانیان

9. مار مامبای سیاه (Black mamba)

مامبای سیاه از خطرناک ترین مار دنیا

  • محل زندگی: آفریقای جنوب صحرا
  • تیره یا خانواده: کفچه‌ماران

مامبای سیاه (با نام علمی Dendroaspis polylepis) یک گونه از مارهای بسیار سمی متعلق به خانواده کفچه‌ماران است. این مار از لیست سمی ترین مار جهان در بخش‌هایی از جنوب صحرای آفریقا زندگی می‌کند و اولین بار به طور رسمی توسط آلبرت گونتر (Albert Günther)، جانورشناس بریتانیایی-آلمانی، در سال 1864 توصیف شد. این دومین مار سمی طولانی بعد از شاه کبرا است. نمونه‌های بالغ آن معمولا از 2 متر فراتر می‌روند و تا 3 متر رشد می‌کنند. رنگ پوست مامبای سیاه از خاکستری تا قهوه‌ای تیره متغیر است. مامباهای سیاه نوجوان نسبت به بزرگسالان رنگ پریده‌تر هستند و با افزایش سن تیره‌تر می‌شوند. با وجود نام آنها، پوست مامبای سیاه، سیاه رنگ نیست، بلکه داخل دهان آنها سیاه است که هنگام احساس خطر آن را نشان می‌دهند.

8. مار باربا آماریلا (Barba amarilla)

باربا آماریلا با قوی ترین سم مار دنیا

  • محل زندگی: شمال آمریکای جنوبی و جزیره ترینیداد
  • تیره یا خانواده: گرزه‌ماران یا افعی‌ها

باربا آماریلا از لیست خطرناک ترین مار دنیا که با نام‌های fer-de-lance و Bothrops atrox نیز شناخته می‌شود، ماری شدیدا سمی از خانواده گرزه‌ماران یا افعی‌ها است که در دشت‌های گرمسیری شمال آمریکای جنوبی در شرق رشته کوه آند و همچنین جزیره ترینیداد در دریای کارائیب پیدا می‌شود. هیچ زیرگونه‌ای از این مار تا کنون پیدا و کشف نشده است.

7. مار بومسلنگ (Boomslang)

بومسلنگ از مرگبارترین مارهای جهان

  • محل زندگی: آفریقای جنوب صحرا
  • تیره یا خانواده: قمچه‌ماران

یکی دیگر از مارهای زهرآگین دنیا، بومسلنگ (با نام علمی Dispholidus typus) محسوب می‌شود که بومی آفریقای جنوب صحرا است. این مار با دراز کردن قسمت جلوی بدن خود بدون حرکت از روی درخت شکار می‌کند. شکل آن هم شبیه به شاخه درخت است که کارش را راحت‌تر کرده است. بومسلنگ زهر خود را با جویدن قربانی خود تا زمانی که قربانی تسلیم سموم شود، وارد بدن قربانیانش می‌کند.

  15 سریال شبیه فرندز: معرفی سریال های کمدی مشابه فرندز

6. مار ببری (Tiger snake)

مار ببری از مارهای زهرآگین دنیا

  • محل زندگی: استرالیای جنوبی
  • تیره یا خانواده: کفچه‌ماران

مار ببری (با نام علمی Notechis scutatus) یک مار بزرگ و بسیار سمی در جنوب استرالیا، از جمله جزایر ساحلی آن و تاسمانی است. این مارها اغلب با نوارهای سیاه و زردشان که مانند ببر است شناخته می‌شوند، اگرچه این گونه‌ها می‌توانند از نظر رنگ و طرح بسیار متغیر باشند. ویژگی‌های متنوع آنها به عنوان گونه‌های متمایز یا بر اساس زیرگونه‌ها و تنوع منطقه‌ای طبقه‌بندی شده است. با این که مارهای ببری معمولا روی زمین زندگی می‌کنند، می‌توانند شنا کنند و همچنین از درختان و ساختمان‌ها بالا بروند. این مار که یکی از قوی ترین سم مار دنیا را دارد، همانطور که برای ضربه زدن آماده می‌شود، سر و گردن خود را به روشی شبیه به مارهای کبرای آسیایی و آفریقایی صاف می‌کند.

5. مار جعفری سندی (Echis carinatus)

مار جعفری سندی از کشنده ترین مار های سمی دنیا

  • محل زندگی: بخش‌هایی از خاورمیانه و آسیای مرکزی
  • تیره یا خانواده: گرزه‌ماران یا افعی‌ها

مار جعفری سندی که با نام‌های افعی فلس‌دار اره‌ای، افعی فلس‌دار هندی و افعی کوچک هندی هم شناخته می‌شود، یکی دیگر از مرگبارترین مارهای جهان است. این مار در بخش‌هایی از خاورمیانه و آسیای مرکزی، به ویژه شبه قاره هند، پیدا می‌شود. مار جعفری سندی کوچکترین مار در میان چهار مار هندی بزرگ است که بیشترین مرگ را در این نواحی موجب شده‌اند. این موضوع دلایل مختلفی دارد؛ از جمله حضور مکرر آنها در مناطق پرجمعیت و ماهیت نامحسوس آنها. مانند همه افعی‌ها، این گونه هم سمی است و تا کنون دو زیرگونه از به رسمیت شناخته شده است.

  جوش پیشانی: علت‌ها، درمان‌ها و پیشگیری

با اینکه مار جعفری سندی خطرناک ترین مار دنیا شناخته می‌شود و بیشتر از هر مار دیگری، باعث مرگ و میر انسان‌ها شده است، اما سم آن فقط برای کمتر از 10 درصد از افراد کشنده است. با این حال این مار خیلی تهاجمی است و به همین دلیل خیلی زود قربانی‌اش را نیش می‌زند.

4. مار براق نواری (Banded krait)

مار براق نواری از سمی ترین مار جهان

  • محل زندگی: شبه قاره هند، جنوب شرق آسیا، چین جنوبی
  • تیره یا خانواده: کفچه‌ماران

مار براق نواری (با نام علمی Bungarus fasciatus) هم در لیست کشنده ترین مار های سمی دنیا قرار می‌گیرد و یکی از قوی ترین سم مار دنیا را دارد. این مار در آسیا، از شبه قاره هند، جنوب شرق آسیا تا چین جنوبی یافت می‌شود. طول آن از دو متر هم بیشتر می‌شود و بلندترین مار براق هندی با با طرح طلایی و مشکی متمایزی است. در حالی که این گونه به طور کلی ترسو و مطیع در نظر گرفته می‌شود و شبیه سایر اعضای این جنس است، سم آن برای سیستم عصبی بسیار سمی است که به طور بالقوه برای انسان کشنده است. اگرچه سمی بودن مار براق نواری بر اساس آزمایش‌ها کمتر از بسیاری از مارهای براق هندی دیگر است، بازده سم آن به دلیل اندازه آن بالاترین میزان را دارد.

3. مار شاه کبرا (King cobra)

شاه کبرا از خطرناک ترین مار دنیا

  • محل زندگی: آسیا
  • تیره یا خانواده: کفچه‌ماران

شاه کبرا (با نام علمی Ophiophagus Hannah) بلندترین و سمی ترین مار جهان است که در آسیا یافت می‌شود. این مار بر خلاف اسمش، از سرده کبراهای راستین به حساب نمی‌آید. طول آن معمولا بین 3.18 تا 4 متر است و حتی گزارشی از یک شاه کبرای 5.85 متری نیز وجود دارد. این مار به عنوان طولانی‌ترین مار سمی جهان شناخته می‌شود. این گونه‌ها رنگ‌های متفاوتی دارند؛ از نوارهای سیاه و سفید گرفته تا خاکستری مایل به قهوه‌ای.

  بهترین بازی های غمگین: 12 تا از غم انگیز ترین بازی های جهان

شاه کبرا به طور گسترده‌ای پراکنده شده است، اگرچه به طور معمول دیده نمی‌شود. این مار دامنه‌ای از شبه قاره هند تا جنوب شرقی آسیا تا جنوب چین را در بر می‌گیرد. این مار عمدتا مارهای دیگر، از جمله مارهای هم نوع خود را شکار می‌کند. شاه کبرا برای تخم‌های خود لانه‌ای روی زمین می‌سازد، تخم‌هایی که به‌طور هدفمند و دقیق جمع‌آوری می‌شوند و در طول دوره نهفتگی توسط مار ماده محافظت می‌شوند. شاه کبرا برای تهدید قربانیانش گردنش را باز می‌کند، سرش را به صورت عمودی بالا می‌آورد، تماس چشمی برقرار می‌کند، پف می‌کند و صدای هیس درمی‌آورد.

2. مار تایپان ساحلی (Coastal taipan)

تایپان ساحلی با قوی ترین سم مار دنیا

  • محل زندگی: شمال و شرق استرالیا و جزیره گینه نو
  • تیره یا خانواده: کفچه‌ماران

تایپان ساحلی (با نام علمی Oxyuranus scutellatus) هم در لیست خطرناک ترین مار دنیا قرار می‌گیرد. این مار در سال 1867 توسط ویلهلم پترس (Wilhelm Peters)، زیست‌شناس آلمانی، معرفی و توصیف شد. تایپان ساحلی در مناطق ساحلی شمال و شرق استرالیا و جزیره گینه نو یافت می‌شود. دومین مار طولانی سمی در استرالیا است و طول آن معمولا حدود 2 متر است و طولانی‌ترین آنها به 2.9 متر هم رسیده‌اند. قسمت رویی آن به رنگ زیتونی روشن یا قهوه‌ای مایل به قرمز و قسمت زیرین آن کم‌رنگ‌تر است.

تایپان ساحلی در طیف وسیعی از زیستگاه‌ها، از جنگل‌های موسمی گرفته تا جنگل‌های باز و همچنین زیستگاه‌های تغییر یافته توسط انسان مانند مزارع نیشکر یافت می‌شود. عمدتا پستانداران کوچک را شکار می‌کند و می‌خورد و فرصت‌طلبانه پرندگان را هم شکار می‌کند. این گونه با یکی از قوی ترین سم مار دنیا، تخمگذار است. طبق مطالعات سم‌شناسی، تایپان ساحلی سومین مار سمی زمینی در جهان است. سم آن بیشتر سمیت‌عصبی و ترومبوز است.

  شیر بادام خانگی: طرز تهیه 4 مرحله ای، بهترین زمان مصرف و فواید در رژیم کتو

1. مار تایپان اینلند (Inland taipan)

تایپان اینلند سمی ترین مار جهان

  • محل زندگی: مرکز شرق استرالیا
  • تیره یا خانواده: کفچه‌ماران

سمی ترین مار جهان تایپان اینلند با نام علمی Oxyuranus microlepidotus است که با نام‌های تایپان غربی، مار فلس کوچک و مار درنده هم شناخته می‌شود. این مار در مناطقی از مرکز شرق استرالیا یافت می‌شود و بومیان جزیره استرالیا آن را dandarabilla نامیده‌اند. تایپان اینلند برای اولین بار و به طور رسمی در سال 1879 توسط فردریک مک‌کوی (Frederick McCoy)، جانورشناس و دیرینه‌شناس ایرلندی و سپس در سال 1882 توسط ویلیام جان مک‌لی (William John Macleay)، جانورشناس اسکاتلندی-استرالیایی معرفی و توصیف شد. اما برای 90 سال بعدی، این مار برای دانشمندان مانند یک راز باقی نماند. هیچ گونه دیگری از آن پیدا نشد و تا سال 1972 چیز بیشتری به دانش ما از آنها اضافه نشد.

سم تایپان اینلند با اختلاف قوی ترین سم مار دنیا است. این مار در شکار پستانداران مهارت دارد و سم آن به طور مشخص برای کشتن گونه‌های خون‌گرم طراحی شده است. یک نیش تایپان اینلند آنقدر کشنده است که می‌تواند بیش از 100 انسان بالغ را بکشد. همچنین این مار بسیار سریع و چابک است و می‌تواند با دقت بسیار زیادی ضربه بزند. در یک حمله چندین بار قربانی‌اش را نیش می‌زند و تقریبا در تمام حمله‌هایش، قربانی‌اش را مسموم می‌کند. با اینکه تایپان اینلند را سمی ترین مار جهان می‌دانند، اما یک مار خجالتی و گوشه‌گیر است که ترجیح می‌دهد از دردسر فرار کند. با این حال اگر تحریک شود، برای دفاع از خودش حمله می‌کند.

کلام آخر

در این مطلب با معرفی سمی ترین مار جهان و قوی ترین سم مار دنیا همراه شما بودیم. به نظر شما کدام یک از این مارها وحشتناک‌تر یا عجیب‌تر هستند؟ در قسمت نظرات همراه ما باشید. برای آشنایی با بزرگترین مار ایران و بزرگترین مارهای جهان نیز می‌توانید به مطالب قبلی نجوافکت مراجعه کنید.

  خوانندگان قدیمی ترک کدامند؟ + معرفی 16 تا از خواننده های قدیمی ترکیه

سوالات متداول

سمی ترین مار جهان کدام مار است؟

مار تایپان اینلند (Inland taipan).

سمی ترین مار دنیا کجا زندگی می کند؟

مار تایپان اینلند (Inland taipan) بیشتر در مرکز شرق استرالیا یافت می‌شود.

آیا این پست برای شما مفید بود؟

برای رای دادن روی ستاره بزنید.

میانگین رتبه 5 / 5. تعداد رای: 1

اولین نفری باشید که به این نوشتار رای می دهید.

حیواناتترین هاخطرناک ترین هاعلمی و جهان

مونا جلالی

در سال 1398 از دانشگاه آزاد پرند در مقطع کارشناسی ارشد و رشته مترجمی زبان انگلیسی فارغ‌التحصیل شدم. از همان زمان وارد حوزه‌ی تولید محتوای سینمایی شدم و ویراستاری محتوای سایت و تنظیم محتوای سایت در بخش فیلم و سریال را هم انجام داده‌ام. شیفته‌ی سینما و دنیای بی‌کرانش هستم و با گذراندن دوره‌های سینمایی مختلف سعی دارم بهتر فیلم ببینم و درک درست‌تری از فیلم‌ها پیدا کنم. سینما برای من بخشی جدایی‌ناپذیر از روتین روزانه‌ی زندگی‌ام است و در نجوافکت سعی دارم بخشی از تجربه‌هایم را با خوانندگان به اشتراک بگذارم.

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا