قدیمی ترین پاسور جهان: اولین پاسور جهان تقریبا فراموش شده بود!

قدیمی ترین پاسور جهان در قرن 9 میلادی در چین ساخته شد و سپس به اروپا رسید. این کارتها نه تنها برای سرگرمی، بلکه بهعنوان نمادی از هنر و طبقات اجتماعی شناخته میشدند. اولین پاسور جهان که به طور مستند وجود دارد ساختش به قرن 15 میلادی در اروپا برمیگردد و طراحی قدیمی ترین کارت پاسور جهان از طلا و نقره بوده. در این مقاله از نجوافکت همراه ما باشید تا با قدیمی ترین پاسور کارت جهان بیشتر آشنا شوید.
معنی نماد های پاسور + رازها و معانی 4 خال بازی ورق
فهرست محتوا:
Toggleتاریخچه پیداش پاسور
قدیمی ترین کارت پاسور جهان به قرن 9 میلادی در چین باستان برمیگردد. در آن زمان، پاسورهای اولیه بهطور سادهای از کاغذ، چرم یا چوب ساخته میشدند و برای سرگرمی و بازیهای مختلف استفاده میشدند. این کارتها در ابتدا به شکل سادهای بودند و در ساخت آنها هیچ نظم یا طرح خاصی وجود نداشت. پس از چین، این کارتها به هند، ایران و بعدها به جهان اسلام گسترش یافتند.
در قرن 14 میلادی، پاسور به اروپا وارد شد و در آنجا تحولات زیادی پیدا کرد. اولین نمونههای پاسور در اروپا بیشتر بهصورت دستی و با طرحهایی که نمادهای خاص هر کشور را نشان میدادند، ساخته میشد. در قرن 15 میلادی، در فرانسه و اسپانیا، ساختار استاندارد پاسور شامل چهار دسته (دل، خشت، پیک و گلابی) و 13 کارت در هر دسته شکل گرفت. این طراحی بهطور گستردهای در کشورهای مختلف پذیرفته شد و بهتدریج تبدیل به طراحی مدرن پاسور شد که امروز میشناسیم.
پاسورهای اولیه از چرم، چوب و حتی پارچه ساخته میشدند، اما با پیشرفت فناوری چاپ در قرن 15، کارتهای کاغذی وارد بازار شدند. در قرن 19، با اختراع ماشینهای چاپ، ساخت و توزیع پاسور بهطور گستردهتری رواج پیدا کرد و کارتها از نظر طراحی و کیفیت بهبود یافتند. امروزه پاسور بهعنوان یکی از پرکاربردترین ابزارهای بازی و سرگرمی در سراسر جهان شناخته میشود و در انواع مختلفی برای بازیهای گوناگون تولید میشود.
قدیمی ترین پاسور جهان
در سال 1983، موزه هنر متروپولیتن یک دسته 52 تایی از کارتهای بازی متعلق به جنوب هلند خریداری کرد. این کارتها مربوط به قرن پانزدهم بودند و در شرایط فوقالعادهای نگهداری شده بودند — اما تقریباً به فراموشی تاریخ سپرده شده بودند.
یک فروشنده عتیقهجات در آمستردام قدیمی ترین کارت بازی جهان را در دهه 1970 به مبلغ 2800 دلار خریداری کرده بود. گفته میشد که این کارتها یک دسته «منحصربهفرد» از کارتهای تاروت متعلق به «قرن شانزدهم» هستند، طبق گفته خانه حراج پاریس که آنها را فروخته بود. اما به گفته مقالهای از روزنامه The Day که در سال 1983 منتشر شد، فروشندهای که قدیمی ترین کارت پاسور دنیا را خریده بود، شک داشت. او فکر میکرد که ممکن است این کارتها حتی قدیمیتر باشند. مدل مو و لباسهای شخصیتهای سلطنتی روی کارتهای اولین پاسور جهان به تاریخگذاری آنها کمک کرد.
پس از پنج سال تحقیق، او توانست با استفاده از سبک نقاشیها، علامتهای آب روی مقوا، و همچنین لباسها و مدلهای موی شخصیتهای دربار بورگوندی روی قدیمی ترین پاسور کارت دنیا، آن را به سالهای بین 1465 تا 1480 نسبت دهد. کفشها، مدل موها و لباسهای پادشاهان و ملکهها تا سال 1480 از مد افتاده بودند. علامتهای آب نیز در جنوب فلاندرز و هلند از سال 1466 تا 1479 رایج بودند.
این تاریخها توسط آزمایشگاه مرکزی اشیاء هنری و علمی در آمستردام تأیید شدند که رنگهای استفاده شده را به قرن پانزدهم نسبت داد. تمام این تحقیقات و بررسیها نتیجه داد. در سال 1983، موزه متروپولیتن قدیمی ترین پاسور جهان را به مبلغ 143000 دلار خریداری کرد.
اکنون پذیرفته شده است که این قدیمی ترین بازی کارت جهان است. خود کارتها نیز بسیار جالب هستند. به جای دستهبندیهایی که امروزه میشناسیم، چهار دسته کارت بر اساس تجهیزات شکار طراحی شدهاند، از جمله شاخ شکار، قلاده سگ، بند سگ و طناب شکار.این موضوع غیرمعمول نبود، زیرا بسیاری از کشورها نمادهای دستهبندی خود را داشتند.
سیر تکامل پاسور
دستهبندیهای مملوک شامل جامها، سکههای طلا، شمشیرها و چوبهای پولو بود. ایتالیا و اسپانیا آنها را به چوبها/عصاها، شمشیرها، جامها و سکهها تغییر دادند. سازندگان کارت آلمانی از بلوط، برگ، قلب و زنگ استفاده میکردند. فرانسویها بودند که شکلها را سادهتر کردند و آنها را به شکل شبدر، «سر نیزه» (نوعی سلاح)، قلب و کاشیهای سنگفرش درآوردند. انگلیسیها از شکلهای سادهشده فرانسوی استفاده کردند، اما سر نیزهها را «بیبیها» و کاشیهای سنگفرش را «الماس» نامیدند.
تولید انبوه و چاپ کارتهای بازی هنوز مرسوم نشده بود، بنابراین این کارتها با دست و با استفاده از قلم و مرکب کشیده شده و سپس طلا و نقره به آنها اضافه شده بود. از آنجا که این کارتها در شرایط بسیار خوبی هستند، فرض بر این است که به ندرت لمس شدهاند. شما میتوانید اولین پاسور جهان را در حال حاضر در موزه کلویسترز متروپولیتن در شهر نیویورک مشاهده کنید.
20 تا از بهترین برنامه های دوستیابی خارجی که باید بشناسید!جمع بندی
قدیمی ترین کارت پاسور جهان نخستین بار در قرن 9 میلادی در چین ساخته شد و سپس به هند، ایران و اروپا گسترش یافت. در قرن 15 میلادی، طراحی استاندارد آن شامل چهار دسته و 13 کارت در هر دسته در اروپا شکل گرفت. با پیشرفت فناوری چاپ، کارتهای کاغذی رایج شدند و تولید انبوه آن در قرن 19 رواج یافت. امروزه پاسور یکی از محبوبترین ابزارهای بازی و سرگرمی در جهان است.
سوالات متداول
قدیمی ترین پاسور دنیا مال کدام کشور است؟
قدیمی ترین پاسور مستند دنیا مال کشور هلند است. اما اولین بار در مصر پاسور ساخته شد ولی آثاری از آن ها باقی نمانده.
اولین پاسور دنیا در کدام موزه قرار دارد؟
در موزه کلویسترز متروپولیتن در شهر نیویورک قرار دارد.
آیا این پست برای شما مفید بود؟
برای رای دادن روی ستاره بزنید.
میانگین رتبه 5 / 5. تعداد رای: 6
اولین نفری باشید که به این نوشتار رای می دهید.
مطالب مرتبط:







